Ferie, fridage og sygdom

Ferie
At gå i vuggestue er hårdt arbejde for dit barn. Når dit barn holder ferie, er der mulighed for at slappe af og rekreere, så der er energi til at vokse og udvikles. Voksne er underlagt ferieloven, men børn har ikke på samme måde rettigheder, der tilgodeser deres rekreation. Vi forventer dog, at alle børn i vuggestuen holder minimum 5 ugers ferie om året og med en sommerferie på 3 uger.

Det er vigtigt, at I afholder den ferie, som I har meldt, da personalets normering er planlagt ud fra dette.Fridage
Når I holder fri eller hvis jeres barn kommer senere, bedes I ringe til os inden kl. 9.

Sygdom
Vuggestuebørn har let ved at blive smittet og syge, og I kan derfor forvente en del sygedage med jeres barn.
Vi vil gøre, hvad vi kan for at begrænse smitten - men I kan også hjælpe til. I kan, hvis I har muligheden, holde jeres barn en ekstra dag hjemme efter sygdommen, så det kan komme til hægterne igen.
Dit barn skal holdes hjemme hvis det er sygt. Dit barn må anses for at være sygt, hvis det har en smitsom sygdom, feber (over 37,5) eller ikke er i stand til at følge en normal dag i vuggestuen. Vi anbefaler dog, at I holder en feberfri dag hjemme med jeres barn.

 

Sundhedsstyrelsens vejledning er, at en normal temperatur, taget i endetarmen, er imellem 36,5-37,0 om morgenen og op til 37,5 om aftenen. Vi ringer dog først hjem, grundet feber, når temperaturen er 38,0 og derover.


Vi vil ligeledes ringe dit barn hjem, hvis vi vurderer at barnets almene tilstand er dårlig. Barnet kan have en dårlig dag uden at være sygt og så er det ikke rart at være i vuggestue. Ringes dit barn hjem, skal det hentes indenfor 1 time.