Nye børn og forældre

Når man starter i Vuggestuen Juvelen

På jeres første dag i vuggestuen, vil vi sammen afholde en indkøringssamtale. Her vil et personale fra stuen spørge ind til jeres barn - sovetider, vaner, fødselsforløb, sygdomme eller indlæggelser. Den første tid i vuggestuen er svær for både barn og forældre, derfor bruger vi lang tid og mange ressourcer på indkøringen i vuggestuen. I skal derfor regne med at bruge ca. 14 dage på dette. Den første uge er I sammen med jeres barn op til et par timer om dagen i vuggestuen, og herefter aftaler I med personalet hvordan den langsomme udslusning af jer forældre skal foregå. Anden uge vil som regel blive brugt til, at I skal kunne hente jeres barn med kort varsel, hvis det er meget ked af det.

Genkendelighed og tryghed er vigtigt for jeres barn, medbring derfor gerne et betydningsfuldt nussedyr, klud eller andet jeres barn er glad for.

 

Man skal selv medbring bleer og sørge for at der altid ligger bleer til dit barn.

 

Hvad skal man have med af tøj i vuggestuen?

Når jeres barn starter i vuggestuen, har barnet fra første dag fået tildelt en garderobeplads til overtøj og sko. Barnet får samtidig en kurv eller et skab på stuen til skiftetøj. I skal selv løbende tjekke, at der er strømper, undertøj, bukser og bluser. I skal samtidig være opmærksomme på, at tøjet passer i størrelsen og følger årstiden.

Om sommeren forventer vi, at I giver jeres barn solcreme på hjemmefra. Vi vil, når barnet har sovet til middag, smører ind i solcreme igen. Det vil desuden være en rigtig od idé, at have en lille solhat liggende til barnet. Når det er vinter, forventer vi at jeres barn har varmt overtøj med, så vi kan komme ud og lege uanset vejret. Generelt er det en god idé at have regntøj liggende i garderoben, så vi altid kan komme ud - selv i regnvejr.

Husk hjemmesko samt at skrive navn i tøjet.

 

Mødetid

Barnet skal møde på stuen senest kl. 9.00, med mindre I har aftalt andet med personalet. Holder jeres barn fri eller er blevet syg, så ring altid eller send mail på  af hensyn til stuens planlægning.