Kostpolitik

Vi bestræber os på, at servere sund og varieret kost til børnene i vuggestuen. Der tages hensyn til religion og allergi. 

 

Vi bruger økologiske mælkeprodukter og vi vælger mad uden for mange tilsætningsstoffer samt sukker og salt begrænses mest muligt. Vi vil bestræbe os på, at alle måltider kan foregå i hyggelige og rare rammer, så børnene får en positiv oplevelse med måltiderne. Om sommeren skal børnene tilbydes vand meget ofte. Ved hedebølge bruger vi frosne bær som isterninger i vandet for at gøre vandet lidt mere appetitligt, så de drikker mere. I sommervarmen serverer vi desuden is af frugt eller yoghurt.

 

Morgenmad

Der serveres morgenmad hver morgen kl. 7.00-8.00. Morgenmaden består for det meste af havregrød eller øllebrød. Der er desuden altid brød med ost, pålæg og mælk til morgenmaden.

 

Frokost

Alle ugens dage, serverer vi varierende frokost, f.eks. fisk, indmad, vegetarretter, forskelligt kød, fjerkræ og suppe. Der drikkes vand til frokosten.

 

Eftermiddagsmad

Dette lette måltid består som oftest af brød og frugt/grønt. Der drikkes mælk til dette måltid.

 

Søde sager
Vi er meget opmærksomme på små børns indtag af sukker, og begrænser derfor mængden af sukker i den daglige kost. Vi ønsker ikke at være sukkerfri, da sukker er en naturlig smagsgiver i nogle retter og er med til at give børnene mangfoldige smagsoplevelser. I forbindelse med f.eks. fødselsdage skal maden, ifølge fødevaretilsynet, være købt eller færdigtilberedt. Der må altså gerne serveres hjemmelavet mad eller kage i vuggestuen - det skal dog være forarbejdet.